Слиз у стільці при прорізуванні зубів

Слиз у стільці при прорізуванні зубів

0 Від admin

Слиз у стільці при прорізуванні зубів – абсолютно нормально! Та й не слиз це, а надлишок слини, яку дбайливий організм у складний період проклювання перших зубиків виробляє в гігантських масштабах! Слиз у калі у грудничка на грудному вигодовуванні, причини читайте ось тут https://mostrda.org.ua/?p=29752.

Куди, на вашу думку, ця сама слина повинна була подітися? Все правильно, у какашечки. І перш ніж панікувати, виявивши в підгузнику неприємний сюрпіз у вигляді слизу, згадайте, а чи не текли вчора-позавчора у вашої крихти слини струмком?

Взагалі, СЛИЗ у невеликих кількостях, за відсутності інших будь-яких проявів можливої проблеми – варіант норми організму, що швидко росте. А от якщо дитина млява, бліда, неспокійна, кількість слизу наростає, а стілець стає частіше і рідше, не сидимо і не чекаємо, а звертаємося за медичною допомогою.

Давайте ще раз пробіжимося по палітрі кольорів какашечок. Збережіть, щоб за потреби порівняти. Колір у каруселі я виставила для наочності, хоча підгузків, що вам надсилаються, цілком би вистачило для ілюстрації цілої книги.

Отже, почну з найстрашніших вас квітів:

  1. ТЕМНО-ЗЕЛЕНИЙ, іноді неприємний, з болотним відтінком – найчастіше у малюків на ВЕРБ, і пов’язаний жахливий відтінок зі збагаченням суміші таким корисним і потрібним залізом (це саме те, що не всмокталося, і це теж норма, все залізо ніколи не всмоктується).
  2. Зелений пінистий, здивую вас – колір малюків квапичок, тобто тих малюків, що смокчуть дуже швидко, захлинаючись, або нетерплячих діток, що наполягають на тому, що їм терміново дали другу груди, як тільки в першій з’являються перші ознаки зменшення молока. Іноді це норма і в усіх інших, за умови, що дитина весела та активна.
  3. Помаранчевий колір побачите при введенні прикорму і так, це норма.
  4. ТЕМНО-ЖОВТИЙ і навіть якщо завжди однорідний – абсолютно фізіологічний варіант дітей на ВВ. Але цей колір зазвичай лякає найменше, ось якось викликає він довіру у мам.
  5. Зеленувато-коричневий стілець чекає на вас при поглибленні в харчове розмаїття. Іншими словами, чим більший відсоток “твердої” їжі в раціоні малюка, тим більше коричневий відтінок у його підгузку.
  6. КОРИЧНЕВИЙ – як ви вже зрозуміли, колір дорослої, або майже дорослої людини. Чим старшим стає ваша малюк, тим більш оформленим і коричневим стає його стілець.

Слиз у стільці при прорізуванні зубів

Вже якщо у нас з вами сьогодні КОЛІРНИЙ настрій, давайте і про небажані відтінки какашечок.

  1. ЧОРНИЙ – Увага! Є нормою для першої доби життя новонародженої дитини (меконій) та малюка, що одержує препарати заліза. У решті випадків – до лікаря.
  2. ЧЕРВОНИЙ колір або червоні вкраплення/прожилки – привід розібратися, що з крихіткою. Можливі версії: тріщина прямої кишки, алергічна реакція, кишкова інфекція. Як бачите, варіанти різні і розбереться лише лікар.
  3. БОРДОВИЙ – теж привід звернутися до лікаря негайно, оскільки є ймовірність внутрішньої кровотечі.
  4. БІЛИЙ колір, хоча, якщо чесно, він не білий, а скоріше СІРИЙ – теж не привід сидіти і чекати, йдемо до лікаря, особливо якщо у малюка перед цим була виражена жовтяниця.

Отже, якщо у вашої крихти сьогодні в палітрі кольорів підгузника відсутня ЧЕРВОНО-ЧОРНО-БІЛА гамма, а сам малюк активний і бадьорий – видихнули, усміхнулися і зрозуміли, що з вашим малюком все гаразд!