Шоколадний ганаш: рецепт крему для прикраси десертів
Шоколадний ганаш – чудова начинка або прикраса для будь-якого десерту. Можете його збити і просочити тістечка або накрити цим густим кремом торт. Рецепт неймовірно простий і складається лише з двох етапів.
Шоколадний ганаш – чудова начинка або прикраса для будь-якого десерту. Можете його збити і просочити тістечка або накрити цим густим кремом торт. Рецепт неймовірно простий і складається лише з двох етапів.
Ганаш – крем із жирних вершків та шоколаду. У ганаша щільніша текстура, ніж у звичайних десертних кремів. Якщо його залишити охолоджуватись у холодильнику, він стане досить твердим. Ця властивість чудово підходить для начинок, наприклад французького десерту – макаронів.
Імовірно, ганаш з’явився помилково, коли французький кулінар-початківець розлив розтоплену какао-масло в миску з вершками. Шеф-кухар обізвав його розтяпою, що французькою – «ganache». Суміш, що вийшла, він все ж таки спробував і зрозумів, що її потрібно використовувати як начинку для десертів.
Складові
- Горький шоколад – 270 Грамів
- Вершки 33% – 240 мілілітрів
- Темний ром – 1 їдальня
- Енергетична цінність
- Калорійність 429 ккал
- Білки 0 г
- Жири 33 г
- Вуглеводи 25 г
Спосіб приготування
Шоколад натріть чи розламайте на невеликі шматочки. Перекладіть у миску. На середньому вогні доведіть до кипіння вершки. Уважно стежте, щоб вершки не втекли.
Зніміть із плити, засипте шоколад і збийте до однорідності. Додати ром.
Остудіть ганаш, якщо плануєте прикрасити торт. Починайте розподіляти з центру та рухайтеся до країв. Якщо вам потрібна начинка, заберіть ганаш у холодильник на кілька годин. Дістаньте і збийте трохи віночком.
Є три варіанти приготування ганашу: на вершках, на вершковому маслі та на вершках із вершковим маслом. Найпростіший – на вершках, про яке ми розповіли у рецепті. Доповніть ганаш темним ромом, щоб посилити смак гіркого шоколаду.
Ганаш можна приготувати на ароматизованих вершках. Додайте в них м’яту чи мелісу, спеції. Для цього нагрійте вершки до кипіння та вилийте на шоколад через сито.
Ось тут https://mikrocement.com.ua багато смачних рецептів на будь-який смак.