Шоколадний ганаш: рецепт крему для прикраси десертів

1 Від admin

Шоколадний ганаш – чудова начинка або прикраса для будь-якого десерту. Можете його збити і просочити тістечка або накрити цим густим кремом торт. Рецепт неймовірно простий і складається лише з двох етапів.

Шоколадний ганаш – чудова начинка або прикраса для будь-якого десерту. Можете його збити і просочити тістечка або накрити цим густим кремом торт. Рецепт неймовірно простий і складається лише з двох етапів.

Ганаш – крем із жирних вершків та шоколаду. У ганаша щільніша текстура, ніж у звичайних десертних кремів. Якщо його залишити охолоджуватись у холодильнику, він стане досить твердим. Ця властивість чудово підходить для начинок, наприклад французького десерту – макаронів.

Імовірно, ганаш з’явився помилково, коли французький кулінар-початківець розлив розтоплену какао-масло в миску з вершками. Шеф-кухар обізвав його розтяпою, що французькою – «ganache». Суміш, що вийшла, він все ж таки спробував і зрозумів, що її потрібно використовувати як начинку для десертів.

Шоколадний ганаш: рецепт крему для прикраси десертів

Складові

  • Горький шоколад – 270 Грамів
  • Вершки 33% – 240 мілілітрів
  • Темний ром – 1 їдальня
  • Енергетична цінність
  • Калорійність 429 ккал
  • Білки 0 г
  • Жири 33 г
  • Вуглеводи 25 г

Шоколадний ганаш: рецепт крему для прикраси десертів

Спосіб приготування

Шоколад натріть чи розламайте на невеликі шматочки. Перекладіть у миску. На середньому вогні доведіть до кипіння вершки. Уважно стежте, щоб вершки не втекли.

Зніміть із плити, засипте шоколад і збийте до однорідності. Додати ром.

Остудіть ганаш, якщо плануєте прикрасити торт. Починайте розподіляти з центру та рухайтеся до країв. Якщо вам потрібна начинка, заберіть ганаш у холодильник на кілька годин. Дістаньте і збийте трохи віночком.

Є три варіанти приготування ганашу: на вершках, на вершковому маслі та на вершках із вершковим маслом. Найпростіший – на вершках, про яке ми розповіли у рецепті. Доповніть ганаш темним ромом, щоб посилити смак гіркого шоколаду.

Ганаш можна приготувати на ароматизованих вершках. Додайте в них м’яту чи мелісу, спеції. Для цього нагрійте вершки до кипіння та вилийте на шоколад через сито.