Шкода, що цей рецепт забутий багатьма. Це “Бабусине печиво” з серії легко і швидко, виходить багато і інгредієнти доступні.

0 Від admin

М’яке печиво бабусі. Шкода, що багато хто забув про цей рецепт, а це печиво із серії просто, швидко, смачно, виходить ціла купа печива, та й рецепт нескладний, не вимагає багато інгредієнтів. Справжня паличка рятувалка, коли треба швиденько щось приготувати до чаю. Можна додати горіхи, родзинки, цедру. Воно залишається дуже м’яким і наступного дня. Ще більше смачних та швидких рецептів надає блог vertebrolog.com.ua.

Рецепт: Яйце -2 шт. Сіль -1/4 ч.л. Цукор -50 гр. Мед -2 ст. Рослинна олія -4 ст.л. Борошно -250-280 гр. Сода -1 ч.л. (Гашена) Волоські горіхи -100 гр.

М'яке печіво бабусі. Шкода, що багато хто забув про цей рецепт, а це печиво із серії просто, швидко, смачно, виходить ціла купа печива, та й рецепт нескладний, не вимагає багато інгредієнтів.

Спосіб приготування

У миску розбиваємо яйця, додаємо трохи солі, цукор, перемішуємо віночком чи вилкою. Додаємо. мед, олію, перемішуємо.

Додаємо трохи борошна, за бажанням можна додати волоських горіхів або родзинок. Додаємо неповну ч.л. соди, погасимо її лимонним соком. Замішуємо тісто, додаючи поступово борошно, що залишилося. Мені потрібно 280 грамів.

Руки змащуємо олією, відщипуємо трохи тіста приблизно з волоський горіх або вагою 20 грам. Робимо колобочки, кладемо на лист застелений папером для випічки, тепер робимо невеликі коржики. У мене виходить 2 листи печива, за бажанням можна ще присипати цукром.

Ставимо в розігріту духовку і випікаємо при 180 градусах до готовності, займає хвилин 7-10. Головне не перетримати чи печиво буде твердим. Орієнтуйтеся за духовкою.

Дістаємо з духовки печиво готове. Смачне, м’яке та ароматне.