Що таке гормональний живіт, чому він з’являється і чи можна його позбутися?

0 Від admin

Давайте з’ясуємо, що таке «гормональний живіт», чому він виникає і чи можна його позбутися.

По-перше, відразу слід зазначити, що невелика складка на передній черевній стінці «гормональним животом» не є і не боротися з нею. Вживати заходів треба, якщо живіт збільшився, став щільним, а втягнути його не виходить. Такі ознаки свідчать, що в області талії відкладається не тільки підшкірний, але і вісцеральний жир, що накопичується навколо внутрішніх органів. Журнал Standre.com.ua розповідає як правильно прибрати живіт та зробити його плоским та красивим.

Як визначити «гормональний живіт»?

Щоб переконатися, що показники вийшли межі норми, слід записатися прийом до лікаря.

Визначити відсоток жиру в ділянці живота та талії фахівець може за допомогою каліпера – спеціального пристрою, що вимірює товщину шкірної складки. Отримавши дані, лікар звіряє їх із таблицею.

Ще одним ефективним методом діагностики є біоімпедансометрія. Це сучасний метод, що дозволяє детально проаналізувати склад тіла. При цьому визначається не тільки кількість жирової та м’язової тканини, а й інтенсивність обміну речовин, вміст поза- та внутрішньоклітинної рідини, а також інші показники.

Що таке гормональний живіт, чому він з'являється і чи можна його позбутися?

На які ознаки слід звернути увагу?

Збільшення обсягу живота – це єдиний симптом патології. Пацієнти можуть подавати скарги на зниження працездатності, апатію, дратівливість, порушення сну, надмірне потовиділення.

Причини патології

В основі може бути посилена продукція кортизолу, інсуліну, пролактину. Крім того, вплинути на відкладення жиру в ділянці живота здатні гормони щитовидної залози. Оскільки причини бувають різними, дуже важливо вчасно звернутися до ендокринолога та пройти ретельне обстеження.

Що таке гормональний живіт, чому він з'являється і чи можна його позбутися?

Як позбутися «гормонального живота»?

Схема лікування завжди розробляється в індивідуальному порядку та залежить від причини, що лежить в основі патології. При цьому вплинути на результат терапії можуть і пацієнти. Зокрема, рекомендується:

  • нормалізувати режим сну. Лягати потрібно не пізніше 11 години вечора, а прокидатися слід о 6-7 ранку;
  • після пробудження випивати склянку питної води та не забувати про зарядку. Ці прості дії допоможуть активізувати обмін речовин;
  • обов’язково повноцінно снідати, щоб організм на початку дня отримував усі необхідні речовини;
  • протягом дня вживати їжу тричі. Відмовтеся від постійних перекушування;
  • більше рухатись. На користь піде навіть звичайна ходьба в середньому темпі (але не менше ніж 30 хвилин поспіль).

Багатьом жінкам з «гормональним животом» хочеться якнайшвидше вирішити проблему, роблячи вправи на прес. Однак краще розслабити м’язи і подихати животом, перед тим як ви ляжете спати.